در ادامه دستور نخست جلسه شورای اسلامی شهر تبریز مبنی بر بررسی وضعیت کتابخانه های استان، خزانه دار شورای اسلامی شهر تبریز گفت: اقدامات انجام گرفته در زمینه گسترش فیزیکی کتابخانه ها قابل تقدیر است.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تبریز، غلامحسین مسعودی ریحان اظهار داشت: امروز قرائت خانه ها تعطیل است و امانت دادن کتاب نیز کاهش یافته. کرونا باعث شده شرایط تغییر کند ما نیز باید دیدگاه خود را تغییر دهیم و به سمت گسترش کتابخانههای غیر فیزیکی و دیجیتال حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: ما همواره به دنبال مسائل فیزیکی کتابخانه ها هستیم هدف ما از ایجاد کتابخانه ها کتابخوانی است.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز افزود: امروز باید در آمار ها به سمت افزایش سطح مطالعه و گسترش نرم افزاری کتابخانهها حرکت کنیم.
وی با اشاره به درگذشت عباس بارز، ستارخان و علامه جعفری گفت: آزادی خاک اسلام قره باغ را به مردم ایران و مردم آذربایجان و همچنین امام جمعه تبریز و ائمه جمعه استانهای شمالغرب تبریک میگویم و از مواضع جدی آنان تقدیر و تشکر میکنم.
فریدون بابایی اقدم نیز در این خصوص گفت: امروز وضعیت توضیع کتابخانه ها در سطح شهر تبریز باید مشخص شود تا کمبود ها نیز مشخص گردد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تاکید کرد: از خلجان پیام دادهاند که چندین سال است که زمینی برای احداث کتابخانه به خیرین تحویل شده اما چندین سال است که اقدامی نشده است.
نایب رییس شورای اسلامی شهر تبریز همچنین در ادامه با تبریک هفته کتاب و کتابخوانی گفت: سرانه مطالعه در استان باید مشخص شود و وضعیت تبریز نسبت به کل کشور و کل جهان مشخص گردد.
شکور اکبرنژاد نیز تصریح کرد: امروز ما از پتانسیلهای موجود در حوزه کتاب و کتابخوانی به نحو کامل نمیتوانیم استفاده کنیم. امروز باید به سمت ارائه کتاب به صورت مجازی حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: در برخی کتابخانه ها کتاب های موجود با نیاز مراجعین در ارتباط نیستند که باید در این زمینه اقدام شود.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: همه از محلات برخوردار برای فعالیت فرهنگی استقبال میکنند اما لازم است که در محلات کم برخوردار نیز اقدامات مناسبی انجام شود.
کریم صادقزاده نیز اضافه کرد: امروز مردم شهر و جامعه علارغم پتانسیل های موجود از کتاب و کتابخوانی استقبال نمیکنند که دلایل آن به سیاستگذاری های دولت مردان برمیگردد.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: امروز در شرایط کرونایی که توصیه به در خانه ماندن میشود باید کتابخوانی را در خانهها رونق دهیم .
صادق زاده اضافه کرد: هفته گذشته در وزارت کار شاهد استفاده از شرایط کرونایی بودیم که به سمت فروش هدف مند کتاب حرکت کردهاند.
وی گفت: کتابفروشی های شهر امروز به موبایل فروشی تبدیل شده و کتاب ها در کنار خیابان ها به فروش میرسد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: امروز وضعیت کتاب فروشیهای پارک گلستان در شان تبریز نیست که میتوان با همکاری شهرداری وضعیت را مناسب تر کرد.
صادق زاده با بیان اینکه در کشور های دیگر فضاهای مناسبی با نیاز شهروندان گسترش یافته گفت: لازم است در تبریز نیز این کار انجام شود.
کریم صادقزاده اضافه کرد: در حوزه گسترش کتاب و کتابخوانی در محیط کار و کارخانه ها نیز میتوان اقدامات مناسبی انجام داد که خانه کارگر نیز در این زمینه آماده همکاری است.
مسعودی ریحان گفت: ۱۸ کلبه کتاب در محوطه های مجتمعهای تبریز افتتاح شد که دکتر قلیزاده در سال اول شورا پیشنهاد داده بودند و از اقدامات شهرداری و معاونت شهرداری در این زمینه نیز تشکر میکنم.
شهردار تبریز همچنین گفت: امروز پرفسور سعادت جو در یکی از مناطق محروم تبریز کتابخانه ایجاد میکند چراکه خود در کودکی به چنین فضایی در شهر نیاز داشته و امروز این شرایط را در این محله کم برخوردار ایجاد میکند چراکه خود از این محلات محروم پرورش یافته است.
ایرج شهین باهر اظهار داشت: امروز دو کتابخانه در محلات محروم تبریز توسط شهرداری ساخته میشود.
وی گفت: ۱۲ زمین در سطح شهر تبریز برای اهدا به خیرین در تبریز در نظر گرفته شده است و پروانه رایگان داده میشود.
شهین باهر تصریح کرد: شهرداری تبریز ۲۹ کتابخانه دارد و خدمات خوبی ارائه و مدیریت میشود.
شهردار تبریز اظهار داشت: نهاد کتابخانه ها خیرین را معرفی کنند تا برای احداث کتابخانه در زمین های شهرداری اقدام کنند.
معاون فرهنگی شهرداری تبریز نیز گفت: اهمیت جایگاه کتاب همین بس که معجزه پیامبر اسلام کتاب است.
احمد حمیدی گفت: از زحمات، راهنمایی ها و سیاستگذاریهای کمیسیون فرهنگی و اعضای شورای شهر در زمینه کتاب و کتابخوانی تقدیر میکنیم.
وی افزود: درهفت محور موضوعات کتابخوانی را در شهرداری تبریز دنبال میکنیم.
معاون فرهنگی شهرداری تبریز اظهار داشت: در ابتدای سال که شرایط کرونایی بود شیوههای فرهنگی را به سمت فضای مجازی سوق دادیم.
حمیدی تاکید کرد: تا یک ماه آینده کتاب خانهای در مقبره الشعرا آماده میشود.
وی افزود: بیش از ۲ هزار ۸۰۰ صندلی در کتابخانههای شهرداری وجود دارد و عمده کتابخانههای ما در مناطق محروم قرار دارند.
سونیا اندیش در این خصوص گفت: در ارتباط با موضوع فرهنگسراها و اقداماتی که در این زمینه انجام شده فرصت های مناسبی به وجود آمده و پتانسیلهای بالایی وجود دارد .
وی افزود: وقتی معاونت فرهنگی شهرداری در خصوص بانوان در خطاب به بانوان میگوید زنان بی سواد از این فرهنگسرا ها استفاده میکنند استفاده از این واژه ها جای تاسف دارد.
اندیش تاکید کرد: مسئول بی سوادی نهضت سواد آموزی است نه شهرداری از معاون فرهنگی شهرداری تبریز که روحانی برجستهای نیز هستند بعید است که این چنین در خصوص بانوان صحبت کنند.
عضو وشرای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: باید افتخار کنید که بانوان از فرهنگسراهای شهرداری استفاده می کنند.
محرم محمدزاده نیز با انتقاد از شرایط کنترل وقت برای ایراد سخنان توسط اعضا شورا تاکید کرد: کنترل وقت در صحن شورا انجام نمیشود که در این شرایط کرونایی و با وجود این جمعیت در سطح صحن باید از وقت به درستی استفاده کرد.
وی تصریح کرد: امروز باید با شرایط زمانی جلو ببریم. در جامعه شرایط طوری پیش رفته است که با 20 سال پیش فرق دارد. شهرداری هزینههای زیادی برای کتابخوانی پرداخت میکند، ولی ما باید به ترویج کتابخوانی از طریق فضای مجازی اقدام کنیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در پاسخ به انتقاد در خصوص استفاده از لفظ بی سوادی بانوان باید عنوان کرد که، واقعیت جامعه به نحوی است که امروز تحصیلات بانوان از آقایان بیشتر است.
شکور اکبرنژاد گفت: هدف ما افزایش آگاهی است نه صرفا کتاب خوانی، امروز دنیا به سمت دیجیتال حرکت میکند و کوچکترین کارها به صورت مجازی انجام میشود که باید در کتابخوانی نیز این موارد مد نظر باشد.