لایحه شهرداری تبریز مبنی بر صدور مجوز حفاری جهت ایجاد بستر فیبر نوری در قاب اعتبارات بودجه مصوب سالجاری با قید یک فوریت بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تبریز، فرج محمد قلیزاده در این خصوص گفت: نظر بر اینکه لایحه شهرداری در پنج بند وجود دارد بند اول آن عمرانی و بندهای دیگر آنسرمایه گزاری است، اما تنها کمیسیون برنامه از نظر هزینه آن را بررسی کرده است .
وی افزود: پیشنهاد میکنم کمیسیونهای تخصصی در این خصوص تحقیقی کنند و در شورا بر اثر نظر آنها تصمیم گیری شود.
شکور اکبرنژاد تصریح کرد: اگر همکاران صلاح بدانند این موضوع در کمیسیونها بررسی شود شاید اندکی اجرای کار تاخیر داشته باشد اما اقدام کارشناسی شده خواهد بود و مشکلی به وجود نخواهد آمد.
سونیا اندیش نیز اظهار داشت: رئیس شورای شهر باید لوایح و قراردادها را برای بررسی تخصصی به کمیسیونها ارائه کند اما در خصوص موضوع حفاری ایرانسل و همکاری با شهرداری این موضوع رعایت نشده است.
وی تاکید کرد: هیچکدام از اعضای شورا با توسعه فیبر نوری و تکنولوژی مخالف نیستند اما باید اقدامات کارشناسی در این خصوص انجام شود.
محرم محمدزاده نیز با بیان اینکه از سال اول شورا و زمان مرحوم آقای اشرفنیا قرار شد این زیرساخت اجرا شود گفت: اگر امروز جلسات اینترنتی به درستی برگزار نمیشود به دلیل نبود زیرساختها است.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته سالیان سال است که فیبر نوری وجود دارد افزود: فیبر نوری یک زیرساخت مورد نیاز برای گسترش تکنولوژی است.
عضو شوای اسلامی شهر تبریز گفت: امروز فقط تبریز در سخن شهر اولین ها است و در عمل شاهد هیچ چیز نیستیم.
وی تاکید کرد: امروز روش های سنتی جوابگوی نیاز مردم نیست، کابل های نوری به مانند شاهرگ در این شهر هستند و ایرانسل یک شبکه است و بخشی از آن یک شرکت خارجی است که میتواند با سرعت این کار را انجام دهد اما شهرداری نمیتواند.
محمد زاده اظهار داشت: سه سال است که تصویب اجرای فیبر نوری زمان برده است از رئیس شورا میخواهیم لوایح را به بررسی بگذارند.
وی گفت: امروز فیبر نوری برای آینده کودکان نیاز است آینده با تکنولوژی رقمخواهد خورد و ما باید این زیرساختهارا بررسی کنیم.
فرج محمد قلیزاده در ادامه اظهار داشت: تشخیص این بوده که این موضوع را کمیسیون بودجه بررسی کند اما دیده میشود که کمیسیونهای تخصصی این موضوع را بررسی نکردهاند.
وی افزود: ما همه موافق ایجاد زیرساختها هستیم اما با نحوه تصمیمگیری و اجرا مخالفیم.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز بیان داشت: شرکت خصوصی براساس منافع خود اینکار را دنبال میکند اما ما باید به دنبال منافع شهر باشیم.
سخنگوی شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: نکته نظرات تمامی اعضا در خصوص فیبر نوری ارائه شد چند طرح بزرگ در شورای پنجم برای شهر در نظر گرفته شده که یکی از آنها فاینانس برای تکمیل مترو بود، دیگری بحث کارخانه زباله سوز و همکاری دولت بود که به فراموشی سپرده شد و امروز نیز ایجاد بستر فیبر نوری است که در کمیسیون برنامه و بودجه بررسی شده که امروز لازم است این طرح برای ایجاد زیرساخت ها و حتی اشتغال زایی در شهر ایجاد شود.
کریم صادقزاده تاکید کرد: لایحه شهرداری در این خصوص جامع است و میتوانیم در خصوص جزئیات آن نیز گفتگو کنیم.
وی گفت: نیاز فعلی شهر تبریز کابل نوری است چراکه شهرهای بسیار کمتر توسعه یافته تر از تبریز این زیرساخت را در شهرشان ایجاد کردهاند.
محمدزاده نیز اظهار داشت: تمامی شرکتهای مخابراتی فعال در کشور اجازه حفر دارند و شهرداری باید هزینه آن را پرداخت کند، چرا که امروز هیچ شرکتی با قیمت فعلی دلار نمیتواند این کار را در تبریز انجام دهد.
سعید نیکوخصلت نیز در ادامه با بیان اینکه واقعیت این است که کارگروه فناوری یا کمیته فناوری را ایجاد کردیم و مقرر شد پیش برنده آن فناوری باشد گفت: مشکلی که امروز در زیرساخت وجود دارد و لاینحل است که کارشناسان پنج سناریو پیشنهادی را عنوان کردند.
وی افزود: بهترین پیشنهاد ایناست که ایرانسل ورود کند و 220 کیلومتر باقی مانده را FCP ورود کند تا با ثبت یک رکورد شهر تبریز ۴۰۰ کیلومتر فیبر نوری ایجاد کند.
نیکوخصلت تاکید کرد: فیبر نوری لازمه توسعه در آینده است.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز گفت: بسیار درخصوص شهرهوشمند صحبت و بررسی کردیم و تجربیات شوراهای قبلی نیز وجود دارد اما هنوز به نتیجهای نرسیده است.
شهرام دبیری تاکید کرد: وقت را هدر ندهیم و با جدیت ایجاد فیبر نوری در ۴۰۰ کیلومتر در تبریز را اجرایی کنیم.
وی اظهار داشت: ایرانسل درخواست کرده ۱۸۰ کیلومتر حفاری کند. هدف آنها آماده کردن زیرساختها برای گسترش خدمات خودشان است اما ما میخواهیم از این ۱۸۰ کیلومتر استفاده کنیم و یک داکت هفت کاناله نیز در اختیار شهرداری قرار گیرد.
دبیری تصریح کرد: ما اجرای بقیه آن را میخواهیم ۲۲۰ کیلومتر مابقی را به شرکتهای FCP دهیم که کل شهردارای فیبر نوری شود .
وی با بیان اینکه ایجاد این زیرساختها میتواند برای شهرداری درآمدزایی داشته باشد تصریح کرد: میتوان بدون اینکه هزینهای داشته باشیم زیرساخت فیبر نوری را ایجاد کنیم.
عبداله تقیپور گفت: حجم حفاری در شهر تاثیر گذار است باید موضوعات فنی در کمیسیونهای تخصصی بررسی شود .
وی اقزود: نظرات کمیسیون ها باید لحاظ شود همه با اجرای فیبر نوری موافقیم اما باید نحوه اجرا به صورت تخصصی بررسی شود.
قلیزاده گفت: نباید در خصوص فیبر نوری عجولانه و بدون بررسی کامل اقدام کنیم. هر اقدام نسنجیده تبعات خواهد داشت و با اقدامات سنجیده میتوانیم برای شهر و شهرداری درآمدزایی کنیم.
وی اضافه کرد: اینکه با ۱۸ میلیارد تومان یک زیرساخت را تا زمان نامحدود دراختیار یک شرکت قرار دهیم درست نیست.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز بر ضرورت بررسی مجدد این لایحه تاکید کرد.
محمد حسن اسوتچی گفت: اگر نظر این است که فقط پیشنهاد ایرانسل بررسی شود چرا در متن لایحه آورده نشده است.
وی افزود: اگر اینگونه که مطرح میشود موضوع شفاف است چرا متن لایحه مطابق با موضوع نیست.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: کارشناسانی که در این خصوص ارائه نظر کردهاند معرفی شوند.
وی گفت: ۱۸ میلیارد در مقابل چندین هزار میلیارد رقمینیست که در مقابل آن بحث کرد.
اسوتچی افزود: اگر نظر کمیسیون ارائه میشود میتوان به درستی در خصوص آن تصمیم گرفت اما وقتی کارشناسان معلوم نیستند اینکار درست نیست.
اندیش گفت: با توجه به اینکه در دستور جلسه حفاری مطرح شده درخواست داریم موضوع در کمیسیون عمران بررسی شود بعد از آن بتوانیم در اینخصوص تصمیم گیری کنیم.
لایحه شـهرداری تبریز مبنی بر صـدور مجوز حفـاری جهت ایجاد بستر فیبر نوری در قاب اعتبارات بودجه مصوب سالجاری و با نظارت کمیسیون عمران تصویب شد.