لایحه شهرداري تبریز مبنی بر قرارداد منعقده فی مابین شهرداري تبریز بـا دانشگاه شهید مدنی آذربایجان درخصوص احـداث واحـد تولیـد انبوه عامل بیوکنترل آفات با قیدضرورت یک فوریت بررسی شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شورای اسلامی شهر تبریز، دبیر شورای اسلامی شهر تبریز گفت: در ایران هفت برابر کل دنیا سم استفاده میشود، در تبریز نیز این مقدار زیاد است و برای همین طرح مطالعاتی انجام شد تا راهکارهای کاهش استفاده از سم برای کنترل آفات را انجام دهد.
سعید نیکوخصلت اضافه کرد: اساتید مطرح در این خصوص مطالعه کرده اند و این طرح که دانش آن در اختیار ژاپن است بسیار ارزان تر و کارآمد تر از نمونههای خارجی است.
وی افزود: شهرداری زمین و فضا در اختیار شرکت قرار میدهد و طرف مقابل دستگاههای این کاررا تهیه میکنند.
نیکوخصلت با بیان اینکه خط تولید نماتد ها راه اندازی شده است گفت: نحوه اجرا و عمل در خط تولید نیز توسط اساتید به کارکنان آموزش خواهند داد.
دبیر شورای اسلامی شهر تبریز اضافه کرد: طول مدت این قرار داد ۲۴ ماه است و به دلیل افزایش قیمت ها طرف مقابل درخواست افزایش قیمت را داده است.
سعید نیکوخصلت افزود: نماتدها قابل شرب بوده و مصرف آن برای انسان مشکل ساز نیست و در عین حال توان ازبین بردن آفات را دارد.
رییس شورای اسلامی شهر تبریز نیز گفت: این قرارداد به نحوی است که کارخانهای برای تولید نماتدها ساخته میشود .
شهرام دبیری ادامه داد : در این قرار داد هم ساخت دستگاهها و هم اداره و آموزش به عهده دانشگاه شهید مدنی است اما مالکیت با شهرداری خواهد بود.
وی تصریح کرد: اینروش بیولوژیک است است و برای محیط زیست مشکلی ندارد.
فریدون بابایی اقدم نیز در این خصوص اظهار داشت: در آخرین جلسه با مدیرعامل سازمان سیمامنظر و فضای سبز شهر تبریز آنها نظر موافقی نداشتند و میگویند اولویت آنها این موضوع نیست و با وجود حجم مشکلات دیگر در شهر نیاز به این کار نیست.
وی گفت: میتوانستیم حمایتهای اولیه در قالب یک طرح مطالعاتی را ارائه کنیم
محمد باقر بهشتی اضافه کرد: این موضوع مصوب است و نیازی به مطرح مجدد شهرداری نیست . شهرداری قرار داد ببندد و نحوه همکاری در شورا بررسی شود.
سونیا اندیش همچنین تاکید کرد: از حساسیت کمیسیون محیط زیست به موضوع نماتد ها تشکر میکنم اما میزان نیاز شهرداری و مقدار لزوم ایجاد این موضوع مشخص نیست وباید بررسی شود.
وی افزود: آیا لازم است وظیفه وزارت جهاد کشاورزی را که مسئول تامین آفت کشها و سموم در کشور است را شهرداری انجامدهد؟
اندیش تصریح کرد: هدف از ایجاد این مجموعه و نقش وزارت جهاد کشاورزی مشخص نیست
عبداله تقیپور گفت: لازمه بقا جهش است اگر میخواهیم ثبات در فضای سبز تبریز به وجود بیاید باید روش های جدید برای کار استفاده شود.
وی افزود: سالانه لیترها سم خریداری میشود که از نظر محیط زیست نیز مناسب نیست، در نتیجه لازم است اعضای شورا موافقت کنند تا استفاده از نماتد ها به کار گرفته شود .
تقی پور گفت: یک پروسه پنج ساله برای جایگزینی نماتد بجای روش های قدیم وجود خواهد داشت. در دراز مدت با بازگشت سرمایه شهرداری نیز درآمد زایی خواهد کرد.
عضو شورای اسلامی شهر تبریز تصریح کرد: قطعا راه اندازی این تکنولوژی در آینده شهر مثبت خواهد بود.
در ادامه خزانه دار شورای اسلامی شهر تبریز نیزگفت: همینکه ما میخواهیم به سمت همکاری با دانشگاه حرکت کنیماقدامی مثبت است که در دنیاداین اقدامات انجام میشود.
غلامحسین مسعودی ریحان گفت: همواره ایجاد شهر پاک دغدغه ما بودا است و استفاده از این تکنولوژی و همکاری با دانشگاه نیز اقدامی مثبت است که امیدواریم شاهد موفقیت آن باشیم.
همکاری شهرداری تبریز با دانشگاه شهید مدنی در خصوص تولید نماتدها به تصویب اعضای شورای شهر رسید.